Natuurlijke behandelingen

NATURE MEETS SCIENCE

Natuurlijke behandelingen zijn onze standaard:

Wij passen natuurlijke behandelingen toe, die op basis van jouw individuele behoeftes samengesteld zijn.

Patiënten met (chronische) ziektes hebben vaak een tekort aan voedingsstoffen. Wij meten of dit bij jou ook het geval is en zullen zo nodig bio-identieke & biologische supplementen voorschrijven, die jouw tekorten aan voedingsstoffen weer aanvullen.

Bio-identiek betekent dat de chemische structuur van de voedingsstoffen in de supplementen gelijk is aan die van voedingsstoffen die je in natuurlijke voedsel terugvindt. Zo herkent jouw lichaam de stofjes en kan deze probleemloos opnemen. Biologisch betekent dat er zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met milieu en dierenwelzijn en dat er dus geen toxinen zoals pesticides aan te pas komen.

Naast de voedingsstoffen is ons hoofdaandachtsgebied de activiteit van de enzymen in jouw lichaam. Een enzym is een eiwit dat een chemische reactie binnen of buiten een cel veroorzaakt of versnelt, zonder dat het enzym verbruikt wordt of van samenstelling verandert. Enzymen zijn overal aan het werk in jouw lichaam. Zo zijn er o.a. ook enzymen die helpen bij jouw spijsvertering, het bestrijden van ziektes en het herstellen van beschadigd DNA. https://npokennis.nl/longread/7991/hoe-maken-enzymen-van-ons-lichaam-een-levend-lab

Als jouw lichaam door genveranderingen (polymorfisme) of andere factoren niet in staat is bepaalde enzymen (in voldoende mate) zelf aan te maken, lopen de desbetreffende stofwisselingsprocessen in jouw lichaam minder goed en medische klachten kunnen het gevolg zijn.

Bovendien hebben de stofwisselingsprocessen zonder de steun van enzymen veel meer energie nodig. Dus enzymen zijn een katalysator voor de stofwisselingsprocessen, zoals de katalysator bij een auto. Dit zal een van de redenen kunnen zijn waarom deze enorme vermoeidheid verbonden is aan long covid, CFS en fibromyalgie.

Energiebehoeftes zijn veel hoger zonder enzymen.

Als jouw lichaam een tekort heeft aan bepaalde enzymen zullen wij deze met bio-identieke & biologische supplementen aanvullen met de doelstelling jouw klachten en vermoeidheid te verbeteren. Door nieuwe metingen op basis van speeksel- en urinemonsters en de klachteninformatie uit je dagboek gaan wij het succes van de behandeling meten.

Wij kijken naar individuele aanpassingen in jouw voedingspatroon die jouw genezingsproces steunen. Voedingsstoffen van hoge kwaliteit hebben de mogelijkheid om jouw genactiviteit te verbeteren. Je hebt de mogelijkheid om door de keuze van jouw voedsel invloed te hebben op de productie van jouw genen en dus de productie van enzymen, die weer de basis zijn voor jouw stofwisseling. Er is een nieuwe tak van de wetenschap die zich bezighoudt met dit onderwerp: nutrigenomics. Ook hiervoor is het belangrijk om erachter te komen waar in jouw lichaam de zwakke punten liggen, die versterking nodig hebben.

Jij ontvangt advies over het vermijden van chemische stoffen in jouw omgeving & in jouw voedsel waarop je gevoelig reageert. Er zijn mogelijkheden om b.v. voor biologisch voedsel en voor andere materialen voor kleding te kiezen of het bankstel te ruilen. Voor een groot gedeelte hebben wij het in eigen hand. Verbetering van luchtkwaliteit is wel een maatschappelijk onderwerp.

Naarmate jouw lichaam en jouw energieniveau weer herstellen, proberen wij door een voor jou op maat gemaakt bewegingsprogramma jouw energie en genezing verder te verbeteren. Hierbij is het belangrijk dat jouw individuele grenzen niet worden overschreden. Dit betekent in praktijk dat je onder begeleiding in heel kleine stappen probeert weer “in beweging te komen”. Voor de ene patiënt zullen deze stappen anders uitzien dan voor de andere. Daarnaast hebben patiënten vaak ook baat bij het toepassen van ontspanningstechnieken zoals yin yoga (stretch yoga) om de vaak zeer verkrampte spieren weer te ontspannen en het lichaam tot rust te laten komen.

   

New Generation Care maakt gebruik van functionele cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze website te blijven optimaliseren. Klik hier voor meer informatie.